Annons

Misstänkt Texasmördare hittad under tvätthög

Den man som misstänks ha skjutit ihjäl fem personer i sitt grannhus i Texas när han ombads att sluta skjuta på sin tomt har gripits.
– Vi hittade honom i en garderob under en hög med tvätt, säger sheriffen Greg Capers.
USA • Publicerad 3 maj 2023
En polis står vid en avspärrning vid fängelset i San Jacinto efter att den man som misstänks för mord på fem personer förts dit.
En polis står vid en avspärrning vid fängelset i San Jacinto efter att den man som misstänks för mord på fem personer förts dit.Foto: David J Phillip/AP/TT
Den misstänkt mördaren greps i samhället Cut and Shoot i delstaten Texas.
Den misstänkt mördaren greps i samhället Cut and Shoot i delstaten Texas.Foto: Johan Hallnäs/TT

Den 38-årige mannen greps i samhället Cut and Shoot i Texas. Sheriffen i San Jacinto, Greg Capers, berättar för reportrar efter gripandet att den misstänkte mördaren hittades i en bostad sedan att polisen fått ett tips.

Gripandet ska enligt sheriffen ha gått lugnt till.

Annons

Under onsdagen meddelar polisen att även den misstänktes hustru har gripits.

38-åringen misstänks ha skjutit ihjäl fem av sina grannar strax före midnatt i fredags, bland dem en åttaårig pojke. Ytterligare flera personer skadades. Mannen ska enligt polisen ha öppnat eld i grannhuset sedan han ombetts att sluta skjuta på sin gårdsplan, eftersom grannarna ville sova.

– Han sade till oss att han var på sin egendom och att han kunde göra vad han ville, sade den dödade åttaåringens pappa efter måndagens minnesstund för sonen.

Morden beskrivs som "närapå rena avrättningar".

Stor sökinsats

Sökandet efter den misstänkte mannen har sedan i lördags pågått inom ett gradvis större område. Både lokal polis och USA:s federala polis FBI har deltagit i jakten, där bland annat drönare och spårhundar har använts.

En belöning på 80 000 amerikanska dollar, drygt 800 000 svenska kronor, utlovades för information om var den misstänkte mördaren befann sig.

Utredarna har fått in över 200 tips, men fortfarande på tisdagen meddelade FBI att mannen kunde vara "var som helst". Tipset som ledde till att han till slut hittades kom sent på tisdagseftermiddagen, lokal tid. Drygt en timme senare var han gripen.

"Bakom galler"

Alla de fem döda kom från Honduras. Den misstänkte gärningsmannen är enligt CNN en mexikansk medborgare som sedan 2009 ska ha utvisats fyra gånger från USA. Han kommer att åtalas för fem fall av mord, uppger sheriffen Greg Capers.

Capers vill lugna offrens anhöriga.

– De kan vara lugna nu eftersom han sitter bakom galler, säger han.

– Han kommer att tillbringa resten av sitt liv bakom galler för att ha dödat de fem.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons