Annons

Skottlossning i Göteborg

Brott • Publicerad 3 juni 2019
Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord efter en skottlossning i Göteborg. Arkivbild.
Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord efter en skottlossning i Göteborg. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord efter att en skottlossning ägt rum i stadsdelen Guldheden i Göteborg.

Polisen bekräftar för TT att skott har avlossats.

Annons

– Tomhylsor har hittats på platsen. De fynden, tillsammans med vittnesuppgifter, gör att vi har kommit fram till det, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

Det finns inga uppgifter om att någon har skadats.

– Vi har pratat med en man som vi tror har blivit beskjuten, men han vill inte medverka i ärendet och vill inte berätta för oss vad som har hänt.

Ett område i anslutning till en spårvagnshållplats har spärrats av. En teknisk undersökning pågår och polisen knackar dörr i området.

– Det var en del personer på plats när det ägde rum och vi har fått in en del uppgifter om att man sett en person springa från platsen, säger Peter Adlersson.

Polisen söker brett både från luften med helikopter och med flera patruller på marken.

– Vi har fått många olika uppgifter från vittnen som vi håller på att följa upp just nu, men i och med att vittnesuppgifterna går isär lite grand är det svårt att utläsa något tydligt signalement, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesman till TT.

Ingen har gripits.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons