Annons

Misstänkt mord på barn "en olycka"

Den man i 40-årsåldern som häktats misstänkt för mord på ett barn i Eslöv har erkänt – men förnekar brott.
Enligt hävdar mannen att barnet dödats oavsiktligt.
Brott • Publicerad 12 december 2022
Eslöv i söndags: Ljuständning vid en minnesstund på Stora torg efter att ett barn bragts om livet. Det var vid lunchtid i fredags som barnet hittades livlöst i en lägenhet i centrala Eslöv.
Eslöv i söndags: Ljuständning vid en minnesstund på Stora torg efter att ett barn bragts om livet. Det var vid lunchtid i fredags som barnet hittades livlöst i en lägenhet i centrala Eslöv.Foto: Johan Nilsson/TT

Redan tidigare står det klart att mannen enligt åklagaren förnekar brottsmisstanken. I stället ska det vara en olycka som förorsakat att barnet, som hittades livlöst i en lägenhet i centrala Eslöv, avlidit. Det var i fredags som polis kallades till platsen och mannen greps. Barnet dödförklarades senare på sjukhus.

Enligt tidningen ska mannen själv ha larmat 112.

Annons

– Det jag kan säga är att han erkänner att han oavsiktligt vållat det här barnets död, säger 40-åringens försvarare, Mats Molander till tidningen.

Klart står att mannen och barnet hade en relation till varandra, men vilken relation det rör sig om har åklagaren inte velat kommentera. Mannen sitter häktad.

Människor samlades under söndagen på torget i centrala Eslöv för att tända ljus för det döda barnet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons