Annons

Misstänkt i knivdådet anklagas för mordförsök

Frankrike • Publicerad 10 juni 2023
Polisen på plats i parkområdet vid sjön efter attacken i torsdags. Arkivbild.
Polisen på plats i parkområdet vid sjön efter attacken i torsdags. Arkivbild.Foto: Jean-Christophe Bott/AP/TT

Den man som misstänks för att ha skadat fyra barn och två vuxna i attacken i franska Annecy anklagas formellt för mordförsök.

Inget av offren befinner sig längre i livsfara, enligt åklagaren. Barnen, som är mellan knappt två och tre år gamla vårdas fortfarande på sjukhus. Under fredagen uttryckte Frankrikes president Emmanuel Macron, efter att ha talat med deras läkare, hopp om att deras tillstånd kommer att förbättras.

Annons

Gärningsmannen greps vid Annecysjön i stadens centrala delar efter dådet i torsdags. Han sitter häktad i väntan på fortsatt utredning.

Han har beskrivits som en syrier i 30-årsåldern som mer eller mindre levt i parken den senaste tiden. Han kom till Europa som flykting och fick asyl i Sverige för ungefär tio år sedan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons