Annons

Åklagare: "Vi ska lyfta på alla stenar"

Efter sju månader i häkte släpps den 22-årige man som är misstänkt för mordet på Karolin Hakim i Malmö 2019. Men misstankarna kvarstår och utredningen rullar vidare.
Brott • Publicerad 12 augusti 2021
En kvinna lägger ner en ros vid minnesplatsen på Sergels väg i stadsdelen Ribersborg i Malmö där en 30-årig kvinna sköts till döds den 26 augusti 2019. Arkivbild.
En kvinna lägger ner en ros vid minnesplatsen på Sergels väg i stadsdelen Ribersborg i Malmö där en 30-årig kvinna sköts till döds den 26 augusti 2019. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

– Vi ska lyfta på alla stenar, säger åklagare Lisa Åberg till TT.

Mannen häktades i slutet av januari. Utöver mordet har han även suttit häktad som misstänkt för mordförsök mot den mördades barn och barnets far.

Annons

– Jag bedömde att det inte fanns tillräckliga skäl för att han skulle sitta fortsatt häktad. När vi nu har vidtagit en mängd utredningsåtgärder så är vi i en position där jag inte anser att det räcker för åtal, säger åklagaren.

Barnet i famnen

Karolin Hakim mördades utanför sin bostad på Sergels väg i stadsdelen Ribersborg i Malmö den 26 augusti 2019. Enligt vittnen höll hon sitt barn i famnen när hon blev ihjälskjuten. På platsen fanns även barnets pappa, som överlevde attacken.

Två andra män som tidigare suttit häktade är fortsatt misstänkta för medhjälp till mordet. Inte heller de är häktade i nuläget, men den ena av dem avtjänar just nu straff på en anstalt för ett annat brott.

– Vi har en del långsiktiga utredningsåtgärder framför oss, säger Lisa Åberg.

Bland annat hoppas hon på uppgifter genom analys av trafik via den krypterade chattjänsten Sky. Åklagaren är också övertygad om att det finns flera personer som har information om händelsen som de väljer att hålla tyst om.

Ingen pratar

– Även i den kriminella sfären så tycker de allra flesta att den här gärningen är avskyvärd och att det verkligen gick för långt, men ändå är det ingen som väljer att prata, säger hon.

Den mordmisstänkte 22-åringen flyttas från häktet till anstalt där han ska avtjäna straff för ett annat brott, rapporterar P4 Malmöhus. Hans försvarsadvokat Anton Strand säger till radion att han utgår ifrån att hävandet av häktningen snart kommer att följas av att mordmisstanken avskrivs.

– För min klient, som ända sedan de här anklagelserna presenterades emot honom har förnekat inblandning i de här händelserna å det bestämdaste, är det förstås en positiv signal, säger han till radion om åklagarens beslut att häva häktningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons