Annons

Misstänkt för Husbymord häktad efter överklagan

Tingsrätten släppte en man som misstänks för dödsskjutningen i Husby förra veckan på fri fot. Hovrätten har nu beslutat att mannen ska vara häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.
Brott • Publicerad 7 juni 2021
Polis på plats i Husby i nordvästra Stockholm där en man sköts till döds i förra veckan. Arkivbild.
Polis på plats i Husby i nordvästra Stockholm där en man sköts till döds i förra veckan. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Tingsrätten ansåg inte att den bevisning mot den misstänkte mannen som åklagaren presenterade vid häktningsförhandlingen i fredags var tillräcklig stark för att motivera att mannen skulle häktas och avslog begäran.

Åklagare Alexandra Bittner överklagade tingsrättens beslut till Svea hovrätt som beslutade att mannen skulle häktas.

Annons

– Hovrätten gjorde den bedömningen på samma underlag som presenterades för tingsrätten, säger Alexandra Bittner till TT.

Mannen släpptes på fri fot efter häktningsförhandlingen i tingsrätten och är därför nu häktad i sin utevaro på sannolika skäl misstänkt för mord.

Ytterligare en person anhölls på lördagen misstänkt för inblandning i mordet.

– Om den personen ska begäras häktad måste det ske senast i morgon, säger Alexandra Bittner.

Dödsskjutningen skedde den 31 maj, då flera personer vid 15.30-tiden larmade om skottlossning nära stadsdelens tunnelbanestation. Den skjutne, en man i 25–30-års åldern, fördes allvarligt skadad till sjukhus där han avled.

Polisen utreder om det finns någon koppling mellan Husbymordet och ett mord som skedde strax före midnatt samma dygn i närliggande Hjulsta.

En man i 30-års åldern hittades då skottskadad på en parkeringsplats.

Han fördes till sjukhus, men senare under natten meddelade polisen att han avlidit. I det ärendet har ingen misstänkt person gripits än.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons