Annons

Misstänkt farligt föremål på Falu lasarett

Brott • Publicerad 3 juni 2019
Nationella bombskyddet har larmats till Falu lasarett sedan väktare hittat ett misstänkt föremål i ett av sjukhusets skyddsrum. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Ett misstänkt explosivt föremål har hittats i ett skyddsrum på Falu lasarett. Föremålet ska ha hittats under natten till måndagen av väktare och nationella bombskyddet har larmats till platsen.

– Bombskyddet fick se på detta och kan inte helt utesluta att det är ett farligt föremål. I och med att man inte kan utesluta det, så vidtar vi de säkerhetsåtgärder som behövs som om det var ett farligt föremål, säger Mats Öhman, presstalesperson vid polisregion Bergslagen till TT.

Annons

Sannolikheten att föremålet faktiskt är farligt är dock liten, menar Mats Öhman.

– Det är inget stort föremål, det kan ha legat där länge. Det finns en detalj på det som gör att man inte kan utesluta att det är farligt.

Falu lasarett har inte behövt evakueras på grund av händelsen, enligt polisen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons