Annons

Försökte strypa ihjäl närstående - begärs häktad

En kvinna i Bergkvara misstänks ha försökt mörda en man hon har en nära relation till, genom att strypa denne. Under dagen tar åklagaren ställning till om hon ska häktas.
BERGKVARA • Publicerad 10 juni 2019 • Uppdaterad 27 juni 2019

Det var under eftermiddagen på lördagen som polisen larmades till en adress i Bergkvara, där en man och en kvinna ska ha varit involverade i ett handgripligt gräl.

Initialt rubricerades ärendet som misshandel, men när polisen kom till platsen ska situationen ha visat sig vara värre än så. Kvinnan misstänks ha försökt strypa mannen med avsikt att ta livet av honom.

Annons

Lise-Lotte Nordström, som är kammaråklagare och leder förundersökningen, säger att det fanns personer i närheten när det misstänkta mordförsöket utspelade sig och att de har hörts i ärendet. Däremot saknas ögonvittnen.

Strax innan 14 på måndagseftermiddagen begärdes kvinnan häktad, misstänkt för mordförsök.

Erik TjusSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons