Försökte strypa ihjäl närstående - begärs häktad

BERGKVARA Artikeln publicerades

En kvinna i Bergkvara misstänks ha försökt mörda en man hon har en nära relation till, genom att strypa denne. Under dagen tar åklagaren ställning till om hon ska häktas.

Det var under eftermiddagen på lördagen som polisen larmades till en adress i Bergkvara, där en man och en kvinna ska ha varit involverade i ett handgripligt gräl.

Initialt rubricerades ärendet som misshandel, men när polisen kom till platsen ska situationen ha visat sig vara värre än så. Kvinnan misstänks ha försökt strypa mannen med avsikt att ta livet av honom.

Lise-Lotte Nordström, som är kammaråklagare och leder förundersökningen, säger att det fanns personer i närheten när det misstänkta mordförsöket utspelade sig och att de har hörts i ärendet. Däremot saknas ögonvittnen.

Strax innan 14 på måndagseftermiddagen begärdes kvinnan häktad, misstänkt för mordförsök.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.