Annons

Misslyckat för svenskar i Oslo

Perfect Spirit galopperade i första kurvan. Ringostarr Treb fick ett omöjligt lopp utvändigt ledaren. Nadal Broline hade en dålig dag och tröttnade helt på upploppet.
De svensktränade favoriterna misslyckades i travloppet Oslo Grand Prix. Vinnare blev italienske Vitruvio med Jorma Kontio i sulkyn.
Trav • Publicerad 9 juni 2019

Förhoppningarna var stora på Daniel Redéns Perfect Spirit, Jerry Riordans Ringostarr Treb och Björn Goops Nadal Broline. Trion valde att stå över Elitloppet för att i stället komma i toppform till det norska storloppet på Bjerke-banan.

Men Örjan Kihlström fick galopp bakom Perfect Spirit i första kurvan. Något stör femåringen som nu gjorde bort sig för andra gången i rad.

Annons

Wim Paal försökte få ledningen med Ringostarr Treb, men fick svar och öppnade första varvet efter snabba 1.10,2. Därmed var vinstchansen över och hästen galopperade i utgången av sista kurvan med mjölksyra upp över öronen.

Stumnade

Björn Goop körde ett perfekt lopp i andrapar utvändigt med Nadal Broline, men nioåringen stumnade helt sista 100 meterna och slutade femma.

Vinnaren Vitruvio gynnades av det tuffa 1.10,5-tempot och Jorma Kontio var rätt säker på seger när man gick in i sista kurvan. Men så tvekade hästen och tappade farten.

– Vitruvio bröt ut i sista kurvan när jag ryckte bomullen ur hans öron, vi tappade nog 15 meter men han var väldigt stark över upploppet och kom tillbaka till seger. Jättefin häst som bör ha en bra framtid, han är ju bara fem år, berömde Kontio.

"Stor seger"

Italienske tränaren Alessandro Gucciadoro valde att stå vid sidan om den här gången.

– Det här var en stor seger. I finalen i Gran Premio Lotteria fick vi punktering på sulkyhjulet, nu blev det en skön revansch, sade Gucciadoro.

I V75-6 blev det svenskt genom Heart of Steel och Peter Untersteiner som ledde från start till mål.

– Han vann lätt. Jag har förhoppningar om att möta de internationella topphästarna nästa år, sade Halmstadstränaren.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons