Annons

Misshandlade barn i fem år – döms till fängelse

Brott • Publicerad 9 augusti 2023
Ångermanlands tingsrätt dömer en man till ett år och tre månaders fängelse för bland annat misshandel av barn. Arkivbild.
Ångermanlands tingsrätt dömer en man till ett år och tre månaders fängelse för bland annat misshandel av barn. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 45-årsåldern döms till 15 månaders fängelse för att under fem års tid ha misshandlat olika barn i sin närhet, rapporterar Örnsköldsviks Allehanda.

Mannen fälls inte för allt han åtalats för. Men han döms för fem fall av misshandel, fyra barnfridsbrott och ett fall av grov fridskränkning, enligt tidningen. Brotten begicks mellan 2018 och 2023.

Annons

Bland annat har mannen utsatt offren för slag, sparkar, knuffar och stryptag. Han har också kastat barn ned för trappor.

En medåtalad kvinna frikänns.

Utöver fängelsestraffet döms mannen till att betala skadestånd på totalt 210 000 kronor.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons