Annons

Hundra skott avlossades i dådet i Sacramento

En man har gripits, misstänkt för inblandning i dödsskjutningarna i Sacramento, USA, i helgen då sex personer dödades.
Fler än 100 skott avlossades, enligt polis.
USA • Publicerad 4 april 2022
Minst sex personer sköts till döds i Sacramento natten till söndag.
Minst sex personer sköts till döds i Sacramento natten till söndag.Foto: Johan Hallnäs/TT

Oklarheterna är fortsatt omfattande efter dådet natten till söndagen i delstaten Kalifornien.

Polis meddelade på måndagen att en 26-årig man gripits, "med kopplingar " till skjutningarna. Insatsstyrkor hade då genomsökt flera hus, och hittat ett handeldvapen.

Annons

Minst sex personer, tre män och tre kvinnor, sköts till döds och tolv skadades när flera skyttar öppnade eld i samband med att folk strömmade ut från barer och klubbar som stängde för natten. Minst fyra av de skadade vårdas med livshotande skador, enligt myndigheterna.

Utredarna beskriver situationen som "väldigt komplex och komplicerad".

"Än en gång är USA i sorg för ytterligare ett samhälle som blivit förkrossat av vapenvåld", säger USA:s president Joe Biden i ett uttalande.

Skottlossningen var den tredje i år i USA i vilken minst sex personer har skjutits ihjäl vid ett och samma tillfälle, enligt en databas som har sammanställts av nyhetsbyrån AP, tidningen USA Today och Northeastern University i Boston.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons