Annons

Minst 26 soldater döda i attack i Syrien

Syrien • Publicerad 11 augusti 2023

Minst 26 syriska regeringssoldater har dödats i en attack mot en militärbuss, enligt det Londonbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).

Enligt SOHR, som förlitar sig på ett nätverk av källor i Syrien, ligger terrorgruppen IS bakom attacken i Dayr al-Zor i östra Syrien.

Annons

Elva soldater skadades i attacken, medan de soldater som tidigare uppgavs vara saknade tros ha suttit på andra bussar som fortsatt till säkra områden.

Den statliga syriska nyhetsbyrån Sana uppger att attacken krävt ett antal soldaters liv och hänvisar till en anonym militärkälla.

IS förlorade sitt sista territorium 2019, men utför fortfarande attacker. De senaste veckorna har terrorgruppen trappat upp aktiviteten i norra och nordöstra Syrien. Tidigare i veckan dödades tio regeringssoldater i det tidigare jihadistfästet Raqqa-provinsen i norra Syrien.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons