Annons

Minnesord över Lennart Branthle

Lennart Branthle, Kalmar, har gått bort i en ålder av 82 år.
Publicerad 5 juni 2019

I början av år 1968 då jag arbetat några månader på det fantastiska Televerket, kom jag i kontakt med en mycket intressant person, som hade många infallsvinklar på både elektronik och livet i stort. Jag var blivande teletekniker och Lennart var ingenjör i transmissionsteknik. Men jag fann en ny bekantskap som jag tyckte mycket om. Han kunde ge mig idéer och råd i massor av svåra tekniska problem. Han var en tänkande medmänniska, som alltid mötte mig med ett varmt leende.

Vi skulle mötas många gånger ute hos kunder som hade störningar på sin nya televäxel, och han kom alltid med genomtänkta lösningar. Under 50 års tid skulle vi träffas många gånger både på arbetet vid Televerket och senare Telia, samt alla gånger då jag kom hem till honom i sin villa i Lindsdal och bjöds på kaffe med dopp. Dessa stunder var väldigt givande och jag lärde mig väldigt mycket av hans gedigna kunskap om teleteknik. Lennart hängde verkligen med när det gäller all ny teknik som exempelvis digitalteknik. Inget var främmande för honom.

Annons

Han var en mycket skicklig radioamatör som hade 1000-tals kontakter via kortvåg. Han älskade sin trädgård med massor av grönsaker. Under många år hade Lennart det mycket svårt med sviktande hälsa ett fantastiskt stöd var hans hustru Marita och sonen Per.

Jag är tacksam för alla år och möten med Lennart och för alla kaffestunder som Marita ordnade.

P-O Johansson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons