Annons

Mina på vinden – två döms till fängelse

Brott • Publicerad 1 mars 2021
Två män i Malmö döms för vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Arkivbild.
Två män i Malmö döms för vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

I september hittade polisen två vapen, en truppmina och 3 753 skarpa kulpatroner på en vind i Malmö. Nu döms två män, varav en medlem i ett kriminellt mc-gäng, till fängelse i 2,5 respektive 3,5 år.

Den äldre av männen, 38 år gammal, drog till sig polisens intresse då han fastnade i en narkotikakontroll. Vid en husrannsakan i hans vindsförråd gjordes fyndet av vapen och explosiva varor. Enligt domstolen förvarade han dem där åt den andre mannen, en 35-åring, vars dna hittats på föremålen.

De två vapnen var visserligen obrukbara, men möjliga att reparera. Truppminan och minförsåten var gamla, men innehöll sammanlagt 1,3 kilo trotyl. Enligt bombteknikern som medverkade i rättegången skulle sprängmedlet ha kunnat räcka till fyra bomber, som var och en skulle kunna totalförstöra ett fordon eller en lägenhet. Båda männen döms för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor samt för vapenbrott.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons