Annons

25 miljoner delas ut till miljöorganisationer

I år är får 33 ideella miljöorganisationer dela på 25 miljoner statliga kronor som delas ut i bidrag av Naturvårdsverket.
Natur • Publicerad 3 april 2022
Håll Sverige Rent och Airclim tilldelas fem miljoner vardera. Arkivbild.
Håll Sverige Rent och Airclim tilldelas fem miljoner vardera. Arkivbild.Foto: Darren Hamlin/Håll Sverige Rent/TT

Organisationerna som tilldelas bidragen ska bidra till att uppfylla miljömålen.

Allra mest av de 33 organisationerna får Håll Sverige Rent och Airclim, som tilldelas fem miljoner kronor vardera.

Annons

Det är i enlighet med Naturvårdsverkets regleringsbrev från regeringen som summan betalas ut till de två organisationerna. Håll Sverige Rent ska förmedla kunskap för att minska nedskräpning och Airclim arbetar i syfte att minska utsläppen av luftföroreningar, inklusive växthusgaser.

Vilka organisationer som ska tilldelas resten av summan fattar Naturvårdsverket självt beslut om. Här har Naturskyddsföreningen fått mest, tre miljoner kronor, följt av Riksförbundet svensk trädgård, 1 250 000 kronor och därefter Sveriges Hembygdsförbund, 1 200 000 kronor.

Minst får Ekomatcentrum, med 120 000 kronor, Framtidsjorden, som får 114 000 kronor och Våra barns klimat med 80 000 kronor.

Sverige är värd för Världsmiljödagen och ett FN-möte Stockholm i juni och regeringen har stärkt anslaget till ideella miljöorganisationer med fem miljoner kronor jämfört med i fjol.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons