Annons

Migranter räddade i tunisisk öken

Tunisien • Publicerad 12 juli 2023
På fotot från den 6 juli som tagits av en migrant från Elfenbenskusten sitter en grupp migranter fast vid en strand nära gränsen mot Libyen.
På fotot från den 6 juli som tagits av en migrant från Elfenbenskusten sitter en grupp migranter fast vid en strand nära gränsen mot Libyen.Foto: AP/TT

Över 600 migranter som tvingades ut i ett ökenområde i södra Tunisien har undsatts av Röda halvmånen.

Migranterna kördes bort eller flydde från hamnstaden Sfax sedan oroligheter brutit ut efter bråk mellan invånare i staden och migranter från länder söder om Sahara i början av juli. Många av dem bussades av säkerhetsstyrkor till ett ökenområde nära gränsen till Libyen där de lämnades strandsatta utan mat eller eller vatten.

Annons

Abdellatif Chabou, chef för tunisiska Röda halvmånen, säger att hjälporganisationen fått tillåtelse att hämta migranterna och ge dem humanitär hjälp. Sedan i söndags har 630 migranter tagits om hand.

Mindre grupper av migranter sägs fortfarande vara strandsatta nära gränserna mot Algeriet och Libyen.

Sfax, Tunisiens näst största stad, är utgångspunkt för många afrikanska migranter som hoppas kunna nå Italien och EU sjövägen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons