Annons

Michael Palin har blivit adlad

Nöje • Publicerad 13 juni 2019
Michael Palin utnämns till "sir" av prins William.
Michael Palin utnämns till "sir" av prins William.Foto: Yui Mok/AP/TT

Michael Palin har blivit adlad och fått orden KBE av brittiske prins William för sina insatser inom kultur och geografi i och med sina reseprogram, skriver . Palin, som är känd som en av sex medlemmar i humorgruppen Monty Python, säger att han förmodligen är den enda medlemmen som kommer att bli adlad, då John Cleese två gånger tackat nej till utnämningar från brittiska hovet.

Nu kommer Michael Palin att få tilltalet "sir" framför sitt namn efter en ceremoni i Buckingham Palace. Han säger att prins William förhörde sig om hans framtida resplaner.

Annons

– Han frågade vart jag ska härnäst och om det finns några delar av världen dit jag vill åka som jag ännu inte besökt. Jag svarade Kazakstan, säger 76-årige Palin.

I höst firar Monty Python 50 år som humorgrupp. Fem av de sex originalmedlemmarna – Michael Palin, John Cleese, Terry Jones, Terry Gilliam och Eric Idle – är fortfarande i livet, Graham Chapman gick bort 1989. Gruppen har meddelat att 50-årsjubileet inte kommer att högtidlighållas.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons