Annons

Mexiko tror på avtal med USA

Ekonomi • Publicerad 4 juni 2019
Mexikos president Andrés Manuel López Obrador.
Mexikos president Andrés Manuel López Obrador.Foto: Ginnette Riquelme

Mexikos president Andrés Manuel López Obrador säger sig vara optimistisk om att få till ett avtal med USA kring migration innan landet gör allvar av hotet om att införa tullar mot grannen i söder.

López Obrador säger att de mexikanska företrädarna planerar att lägga fram ett förslag vid mötet med amerikanska förhandlare i Washington på onsdagen.

Annons

USA:s president Donald Trump har hotat med att införa tullar på alla mexikanska varor från och med den 10 juni om Mexiko inte stoppar inflödet av migranter, mestadels från Centralamerika, till USA.

Mexikos utrikesminister Marcelo Ebrard, som befinner sig i USA, säger att han tror att mötet kan bli en utgångspunkt för fortsatta förhandlingar.

Det stora antalet migranter, varav många asylsökande, har länge irriterat Trump och kampanjlöftet om att Mexiko skulle få betala notan för en mur längs gränsen hjälpte honom sannolikt till Vita huset.

Varken Mexiko eller ledamöterna i kongressen har gått med på att betala muren.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons