Annons

Mexiko nu tredje värst drabbade virusland

Mexiko • Publicerad 1 augusti 2020
En patient provtas för covid-19 i Mexico City.
En patient provtas för covid-19 i Mexico City.Foto: Rebecca Blackwell/AP/TT

Coronaviruset fortsätter att sprida sig snabbt på flera håll i Amerika. Mexiko passerar nu Storbritannien på listan över antal avlidna i covid-19. Landet har därmed det tredje högsta antalet dödsfall i världen i absoluta tal, efter USA och Brasilien.

På fredagen adderades ytterligare 688 avlidna, vilket gör att Mexikos dödsiffra nu är uppe i 46 688, jämfört med Storbritanniens 46 204 avlidna, enligt Johns Hopkins-universitetet i USA.

Mexiko noterar också 8 458 nya bekräftat smittade, vilket är den högsta dygnsökningen av smittade i landet hittills. Sammanlagt har drygt 420 000 människor konstaterats ha viruset i Mexiko, som har över 120 miljoner invånare, men myndigheterna är öppna med att antalet smittade antagligen är betydligt högre.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons