Annons

Metro Media House har försatts i konkurs

Ekonomi • Publicerad 12 februari 2020
Tidningen Metros utgivning stoppades i slutet av mars i fjol. Nu har Metro Media House försatts i konkurs. Arkivbild.
Tidningen Metros utgivning stoppades i slutet av mars i fjol. Nu har Metro Media House försatts i konkurs. Arkivbild.Foto: Tobias Röstlund/TT

Stockholms tingsrätt har försatt Metro Media House i konkurs, skriver Expressen.

Tingsrätten bekräftar uppgifterna.

Annons

– Tingsrätten försätter Metro Media House i konkurs. Beslutet fattades i dag klockan 11. Till förvaltare utses advokaten Christoffer Hamilton, säger Maria Nordebrink på konkursenheten till TT.

Konkursansökan lämnades in i början av januari av en tidigare anställd som inte hade fått ut närmare 200 000 kronor i lön från företaget. En liknande ansökan från en annan tidigare anställd lämnades in i slutet av december.

Kronofogden skriver i en utredningsrapport från mitten av december att Metro Media House "saknar kända utmätningsbara tillgångar för täckande av skulden".

Bristande lönsamhet ledde till att Metro våren 2019 tvingades ansöka om företagsrekonstruktion, vilket beviljades av Stockholms tingsrätt. En av de tunga fordringsägarna, Skatteverket, fick dock hovrätten att stoppa rekonstruktionen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons