Annons

Merz överväger comeback i tysk politik

Tyskland • Publicerad 1 mars 2021
Friedrich Merz, tidigare gruppledare för tyska Kristdemokraterna (CDU), överväger att ställa upp i höstens val. Arkivbild.
Friedrich Merz, tidigare gruppledare för tyska Kristdemokraterna (CDU), överväger att ställa upp i höstens val. Arkivbild.Foto: Michael Kappeler/AP/TT

Friedrich Merz, som förlorade ledarstriden i tyska Kristdemokraterna (CDU) i januari, överväger en comeback i politiken, säger han till Westfalenpost.

Den konservative affärsmannen fick se sig besegrad av Nordrhein-Westfalens ministerpresident Armin Laschet i kampen om ordförandeposten i Tysklands största parti, som leddes av Angela Merkel mellan 2000 och 2018.

Annons

Merz, som var kristdemokratisk gruppledare i förbundsdagen i början av 2000-talet, lämnade politiken 2009 och har sedan dess arbetat i näringslivet. Han funderar nu på en kandidatur i höstens parlamentsval.

– Jag har fått frågan från flera ordförande för olika kommundistrikt i Sauerland om jag kan tänka mig att kandidera för valkretsen, säger han till tidningen, och lägger till att han ännu inte har satt ned foten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons