Annons

Melonmysteriet i Jönköping växer

Nedskräpning • Publicerad 10 augusti 2021
Vattenmeloner har dumpats på flera platser i Jönköpings kommun. Flera ton har hittats på återvinningsföretaget JRAB:s område. Arkivbild
Vattenmeloner har dumpats på flera platser i Jönköpings kommun. Flera ton har hittats på återvinningsföretaget JRAB:s område. ArkivbildFoto: Chien-Min Chung

Melonmysteriet i Jönköpings kommun växer. Högar av meloner har dumpats på flera olika platser.

De första melonhögarna hittades under helgen intill motionsspåren i friluftsområdet Axamo väster om Jönköping och i ett naturområde i närheten av bostadsområdet Öxnehaga i Huskvarnatrakten, vilket Jönköpings-Posten rapporterade om under måndagen.

Annons

Nu har ytterligare melonfynd gjorts, berättar Sveriges Radio P4 Jönköping. Inne på återvinningsföretaget JRAB:s område har flera ton meloner dumpats – trots att grindarna varit låsta. Även i Sandseryd har dumpade meloner hittats.

Jönköpings kommun har fått flera samtal om melonhögarna och har polisanmält nedskräpningen.

– Det är fruktansvärt onödigt. Nu ska man skicka upp folk att rensa efter någon som inte bara kan dumpa grejerna där det ska dumpas. Det blir ju rätt sunkigt med, det luktar ju illa, sade Elenore Jungelind vid kommunens gatu- och parkavdelning till JP i måndags.

Vem som dumpat melonerna är inte känt och kommunen kommer att frakta bort melonerna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons