Annons

Mattsson tillbaka efter hjärnskakning

Snowboard • Publicerad 13 februari 2020
Niklas Mattsson tävlar igen efter hjärnskakningen i X-Games. Arkivbild.
Niklas Mattsson tävlar igen efter hjärnskakningen i X-Games. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

​Niklas Mattsson drabbades av en hjärnskakning under X-Games. Nu är slopestyleåkaren redo för tävling igen. Han har genomfört den så kallade hjärntrappan utan bakslag och Mattsson gör comeback i världscupen i Calgary i veckoslutet.

"Jag har mycket bra känsla efter första träningsdagen. Coursen passar mig och jag kom hit med en plan som känns klart rimlig efter första träningen. Strategin blir att göra ett solitt kvalåk utan onödiga risker och bara ha som fokus att ta mig till finalen för att ge mig själv chansen till värdefulla poäng och ett bra slutresultat." säger Mattsson i ett pressmeddelande.

Annons

Mattsson är ende svenske åkare i grenen. Sven Thorgren väljer att vila efter ett hektiskt tävlande den senaste tiden. Även William Mathisen avstår Calgary.

I freeski deltar Jennie-Lee Burmansson, Henrik Harlaut, Oscar Wester och Oliwer Magnusson.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons