Annons

Efter larmet: Oklart om knivman på skola

Brott • Publicerad 13 november 2020
"Vi har inte på annat håll lyckats stärka den uppgiften", säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson. Arkivbild.Foto: Bertil Ericson/TT

Eleverna på flera skolor i Vårgårda hölls under dagen inomhus sedan polisen larmats om en knivbeväpnad man som jagat elever på en skola i området. Men det råder oklarhet om händelsen.

– Vi har inte på annat håll lyckats stärka den uppgiften, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson till Göteborgs–Posten.

Annons

Det var en elev på en skola som larmade en lärare om att en maskerad man med kniv jagat elever på skolan. Men när polisen snabbt kom till platsen kunde de inte hitta något som bekräftade att händelsen verkligen har inträffat.

Polisens insats är nu avvecklad även om förundersökningen inte lagts ner. ”Skolan kommer nu gå över till omsorg i stället för undervisning resten av skoldagen. Vi håller verksamheten inomhus resten av dagen”, skriver kommunen på sin hemsida.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons