Annons

Människorov och rysk roulette – fem män åtalas

Brott • Publicerad 12 oktober 2022
Brottsoffret släpptes av vid Sahlgrenska universitetssjukhuset efter att han blivit kidnappad och knivskuren. Arkivbild.
Brottsoffret släpptes av vid Sahlgrenska universitetssjukhuset efter att han blivit kidnappad och knivskuren. Arkivbild.Foto: Jonas Dagson/TT

En 36-årig man fördes bort och hölls fången i drygt ett dygn i en lägenhet i Göteborg i mars i år. Där bands han med buntband och utsattes för mordförsök.

"Man har riktat en laddad revolver mot hans huvud och tryckt av fyra gånger. Han har också blivit stucken med kniv, varav ett stick i mjälten har varit direkt livshotande", säger utredaren Ralph Mohlin vid grova brottssektionen i Storgöteborg i ett pressmeddelande.

Annons

Efter knivskärningen släpptes mannen till slut av vid Sahlgrenska sjukhuset. Bakgrunden till brotten var en påstådd narkotikaskuld på 100 000 kronor, och under tiden i fångenskap gjordes flera misslyckade försök att ta snabblån i brottsoffrets namn.

Nu åtalas fem män för människorov, försök till mord, grov utpressning och grovt vapenbrott. Två av männen åtalas även för grovt narkotikabrott eftersom polisen hittade amfetamin och cannabis i lägenheten.

Filmklipp som gärningsmännen själva tagit av händelserna har varit viktiga bevis i utredningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons