Annons

Mängder av män hörs om sexköp i Falun

Brott • Publicerad 4 juni 2021
Polisen har börjat förhöra mängder av misstänkta sexköpare efter ett tillslag i Falun. Arkivbild.
Polisen har börjat förhöra mängder av misstänkta sexköpare efter ett tillslag i Falun. Arkivbild.Foto: Janerik Henriksson/TT

Polisen har börjat förhöra flera av de fler än 200 män som misstänks för sexköp i en prostitutionshärva som nystas upp i Falun.

Hittills har det hållit åtminstone ett tiotal förhör, berättar Morgan Beijer vid polisens människohandelsgrupp för Dalarnas Tidningar.

Annons

En kvinna i 35-årsåldern greps i ett tillslag förrförra veckan och hon häktades senare som misstänkt för grovt koppleri. En man i 25-årsåldern misstänks för medhjälp. Koppleriet utreds av åklagare, medan sexköpen utreds av polis.

Den misstänkta brottsplatsen är en verksamhet i centrala Falun där det saluförs andra tjänster. Utredningen uppges ha pågått sedan i januari.

Det har hittills inte framkommit något om vilka brottsoffren är, eller hur många de är.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons