Annons

Många röda dagar gav brist på köttfärs

Livsmedel • Publicerad 7 januari 2020
Bristvara på butikshyllorna. Arkivbild.
Bristvara på butikshyllorna. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Det råder brist på köttfärs i Norrbottens län, skriver Norrbottens-Kuriren. Ovanligt få vardagar under jul- och nyårshelgerna i kombination med att köttfärs är en färskvara är orsaken till att blivit tomt på butikshyllorna.

– Och det har med planering att göra. Tillgång och efterfrågan har inte varit i balans, säger Magnus Nilsson, vd för chark- och köttproducenten Nyhléns Hugosons, till tidningen.

Annons

På Coop Örnäset i Luleå finns bara fryst svensk köttfärs kvar och lite irländsk färsk färs. På Ica Kvantum i samma stad har flera köttfärssorter varit slut, särskilt dagarna efter nyår, och det är fortfarande brist. Butiken får in köttfärs, men inte tillräckliga mängder.

– Det är inte alls levererat i de volymer vi vill ha, men nu kommer slakten i gång så det här borde ordna upp sig mot slutet av veckan, säger köpmannen Daniel Andersson.

Det råder ingen brist på övriga köttprodukter.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons