Annons

Många drar till fjällen i påsk

Tiotusentals gäster väntas till fjällanläggningarna i påsk – trots omfattande smittspridning av covid-19, enligt en rundringning som har gjort.
Samhälle • Publicerad 1 april 2021
Skidåkare står separerade i liftkön vid stolliften Fjällgårdsexpressen i Åre. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Tillsammans med nyårshelgen är påsk den tid på året då flest reser till fjällen och den här påsken verkar inte vara något undantag.

Ekot har pratat med liftbolaget Skistar, som bland annat driver skidanläggningarna i Åre och Sälen, samt de destinationsbolag som samlar turistföretag i Åre, Vemdalen, Sälen och Funäsfjällen.

Annons

– Allt kommersiellt boende är uppbokat och vi tror att väldigt många av våra stuggäster, alltså privata gäster, kommer. Vi laddar för en intensiv påsk, säger Anna Hansson, vd för destinationsbolaget i Vemdalen, till Ekot.

För några veckor sedan fick ett hotell i Vemdalen stänga efter att ett tiotal anställda insjuknat i covid-19 och i veckan har några restauranger fått hålla stängt på grund av covidsjuk personal.

För att stävja smittspridningen kommer skidorterna under påsken till exempel att ha trängselvärdar. Annika Ersson, biträdande smittskyddsläkare vid region Jämtland Härjedalen, betonar hur viktigt det är att följa restriktionerna.

– Se till att undvika miljöer med trängsel, framför allt inomhus. Är det trångt någonstans så går man inte in där.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons