Annons

Många döda när blixt slog ned i bröllopsfest

Bangladesh • Publicerad 5 augusti 2021
Människor samlas runt offren för blixtnedslagen i västra Bangladesh.
Människor samlas runt offren för blixtnedslagen i västra Bangladesh.Foto: Md Jahangir Alom/AP/TT

Minst 17 personer omkom när en blixt slog ned mitt i en bröllopsfest i Bangladesh på onsdagen. Ytterligare minst tio människor, däribland brudgummen, skadades.

Bröllopsfesten hölls ombord på en båt som färdades längs floden Padma i Shibganj i västra Bangladesh. Blixten slog ned precis när gästerna skulle lämna båten och ta sig mot brudens hem, rapporterar CNN.

Annons

Hundratals människor dör varje år av blixtnedslag i Bangladesh, framför allt under landets varmaste månader. 2016 dog över 200 bangladeshier av blixtar bara under maj månad, varav 82 under en enda dag.

Enligt experter beror ökningen av dödliga blixtnedslag i landet på avskogning, som har lett till att många höga träd som tidigare fungerade som åskledare har försvunnit.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons