Annons

Många bitna av hajar utanför Long Island

USA • Publicerad 7 juli 2023
Räddningstjänsten på Long Island använder sig av drönare för att upptäcka hajar längs kusten.
Räddningstjänsten på Long Island använder sig av drönare för att upptäcka hajar längs kusten.Foto: John Minchillo/AP/TT

Fem människor har bitits av hajar utanför Long Islands kust i New York. Räddningstjänsten har satt in drönare för att bevaka de populära stränderna på ön. Under torsdagen sågs en tre meter lång haj utanför Robert Moses delstatspark på Long Islands södra kust. På samma strand har drönare tidigare upptäckt ett femtiotal sandhajar, vilket fick myndigheterna att senarelägga öppnandet av stranden till den 4 juli.

– Vi är mycket mer vaksamma nu. Vi har drönare i skyn som övervakar kusten och livräddare som har uppsikt över vattnet, säger George Gorman, föreståndare på Robert Moses delstatspark.

För några år sedan var hajar sällsynta längs kusten men under senare tid rapporteras allt fler möten mellan människor och hajar. Förra året blev åtta människor bitna av hajar utanför Long Islands kust.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons