Annons

Man tände eld på sin sambo – döms för mord

Brott • Publicerad 7 juli 2022
En man i 80-årsåldern döms till 16 års fängelse för mord, mordbrand och vapenbrott av Gällivare tingsrätt.Foto: Henrik Montgomery/TT

Efter ett bråk hällde en man i 80-årsåldern bensin över soffan där hans något yngre sambo låg – sedan tände han på, rapporterar NSD. Kvinnan vårdades på sjukhus i en månad för sina skador innan hon dog.

Händelsen inträffade i deras hem i Gällivare den 10 januari. Efter dådet ringde mannen till kvinnans son och berättade om händelsen, varpå sonen larmade SOS.

Annons

Mannen hävdar att sambon ska ha anklagat honom för otrohet, vilket fick honom att vilja markera sitt missnöje.

– Det här var sista droppen. Jag gick ut och hämtade en dunk med bensin. Nu ska vi se vad som händer och så satte jag eld, säger mannen till polisen samma kväll, rapporterar NSD.

Nu döms mannen till 16 års fängelse för mord, mordbrand och vapenbrott av Gällivare tingsrätt. Domstolen anser att gärningen var särskilt hänsynslös då den orsakade kvinnan svårt lidande och för att det skedde i den gemensamma bostaden.

Mannen nekar till brott och menar att hans avsikt var att tända eld på huset. Mannens advokat planerar att överklaga domen hos hovrätten då han anser att den tekniska bevisningen inte håller för en morddom.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons