Annons

Man som misstänks ha kört ihjäl pojke släppt

Brott • Publicerad 9 juni 2023
Minnesplats med blommor dagen efter olyckan där en ung pojke omkom efter att blivit påkörd när han cyklade i Märsta.
Minnesplats med blommor dagen efter olyckan där en ung pojke omkom efter att blivit påkörd när han cyklade i Märsta.Foto: Janerik Henriksson/TT

Den man som anhölls misstänkt för att ha kört ihjäl en elvaårig pojke på cykel i Märsta i onsdags har släppts. Mannen är fortfarande misstänkt för flera brott i samband med olyckan.

Utredningen av händelseförloppet har fortsatt de senaste dagarna. Nu finns det inte tillräckliga skäl för att fortsätta hålla mannen frihetsberövad, säger åklagaren Daniel Suneson i ett pressmeddelande.

Annons

Mannen, som är i 25-årsåldern, är känd av polisen sedan tidigare och han misstänks för grovt rattfylleri, vållande till annans död och grov vårdslöshet i trafik.

Flera personer blev vittne till olyckan.

– Det är ett område fullt med barn och den här veckan ska man inte vara död, man ska gå ut skolan, sade lokalpolisområdeschefen Stephan Kiernan i en tidigare intervju med TT.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons