Annons

Man sköt fem på buss – greps naken i butik

USA • Publicerad 3 februari 2022
En kvinna dödades och fyra personer skadades på torsdagen då en man öppnade eld på en Greyhound-buss på väg mot Los Angeles i Kalifornien, USA.
En kvinna dödades och fyra personer skadades på torsdagen då en man öppnade eld på en Greyhound-buss på väg mot Los Angeles i Kalifornien, USA.Foto: Jayne Kamin-Oncea

En 21-årig man sköt ihjäl en 43-årig kvinna och skottskadade fyra andra personer på en buss i Kalifornien i USA på torsdagen. Polisen grep senare mannen, naken, i en Walmart-butik knappt en kilometer därifrån.

Bussen som var på väg till Los Angeles hade stannat vid en hållplats i Oroville, drygt 10 mil från Sacramento, då mannen började skjuta mot passagerare som klev av, uppger en talesperson för den lokala polisen.

Annons

Innan skotten ska mannen ha uppträtt hotfullt, visat upp ett vapen, och anklagat en passagerare på bussen för att vara en civilpolis.

Den 21-åriga skytten, som polisen beskriver som paranoid, flydde till fots till butiken, där han ska ha slängt av sig sina kläder efter att han hamnat i slagsmål med en kund.

Bland de skadade finns en 25-årig gravid kvinna vars skadeläge beskrivs som kritiskt samt en 11-årig flicka vars läge uppges vara stabilt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons