Annons

Knivman skjuten i benet av polis i Falköping

En man sköts i benet av polis under natten till fredagen i centrala Falköping.
Skadorna uppges inte vara allvarliga.
Brott • Publicerad 13 januari 2023
Polis sköt en man i benet under en husrannsakan.
Polis sköt en man i benet under en husrannsakan.Foto: Claudio Bresciani/TT

Polispatrullen kom till adressen för att utreda misstankar om brott.

– Man utredde grova våldsbrott och i samband med det så anträffas två personer som man griper, som är misstänkta för de här brotten, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen.

Annons

När en av de misstänkta, som båda är män i 40-årsåldern, skulle gripas uppstod en hotfull situation, då mannen ska ha hotat polisen med en kniv. En av poliserna avlossade då sitt tjänstevapen och träffade mannen i benet.

Den skjutne mannen fördes till sjukhus med ambulans. Han är inte allvarligt skadad, enligt polisen.

Gripandet föranleddes av två separata misshandelsärenden tidigare under natten. Vid klockan 02 misshandlades en man i 30-årsåldern i Falköping av två män. Mannen fördes till sjukhus med stickskador. En timme senare larmas polisen till en annan adress i staden då ytterligare en man i 30-årsåldern misshandlats.

Som alltid då en polis använt sitt tjänstevapen vid ett ingripande har polisens avdelning för särskilda utredningar (SU) kopplats in.

– Och sedan är det den vanliga brottsutredningen där den gripne mannen är misstänkt för brott. Så det startar en hel del utredningar i samband med detta, säger Hans-Jörgen Ostler.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons