Annons

Man rånade kvinna på bil – och stal ölback

Brott • Publicerad 2 april 2022
En man har gripits efter att bland annat ha rånat en äldre kvinna på hennes bil. Arkivbild.
En man har gripits efter att bland annat ha rånat en äldre kvinna på hennes bil. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 40-årsåldern har rånat en äldre kvinna på hennes bil i Alingsås. Mannen greps senare, efter att bland annat ha stulit en back med öl, enligt polisen.

Händelsen inträffade vid 13-tiden på lördagen. Mannen vinkade in den kvinnliga bilisten i 80-årsåldern för att få en vägbeskrivning. När hon stannade kastade han ut henne ur bilen, satte sig själv i den och körde i väg.

Annons

Kvinnan kördes till sjukhus, chockad och med en bula i huvudet.

Omkring en timme senare dök mannen upp med bilen hos en familj i Björboholm som höll på att flytta. Där stal han ett ölflak och körde iväg. Kvinnan i familjen träffades av bilens backspegel när mannen körde från platsen, men klarade sig utan sjukhusvård.

Ytterligare en halvtimme senare stoppades bilen av en polispatrull och mannen greps. Han misstänks bland annat för att ha kört påverkad samt för grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, skriver polisen på sin hemsida.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons