Annons

Man och kvinna häktade för slumpmässigt mord

Brott • Publicerad 13 november 2020
En man och en kvinna häktades av Göteborgs tingsrätt misstänkta för ett slumpmässigt mord på en 42-åring i Göteborg.
En man och en kvinna häktades av Göteborgs tingsrätt misstänkta för ett slumpmässigt mord på en 42-åring i Göteborg.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En 22-årig man, som redan sitter häktad för andra brott, har häktats av Göteborgs tingsrätt misstänkt också för knivmordet på en 42-årig man i Backa på Hisingen i Göteborg tidigare i höst.

Samtidigt häktades även en kvinna i 20-årsåldern misstänkt för medhjälp till mordet.

Annons

42-åringen blev överfallen en kväll i början av oktober, när han gick ut för att slänga sopor. Enligt åklagaren finns det ingen koppling alls mellan mordoffret och den misstänkte gärningsmannen. Att just 42-åringen blev överfallen beskrivs som en tillfällighet.

En vecka efter mordet häktades 22-åringen av Göteborgs tingsrätt för två rån, som också skett på Hisingen. Vid både mordet och ett av rånen anses gärningsmannen ha använt mycket kraftigt våld.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons