Annons

Man löpte amok med hammare i bilgarage

Brott • Publicerad 10 maj 2019
En berusad man slog sönder åtta bilar i ett garage i Karlskoga. Arkivbild.
En berusad man slog sönder åtta bilar i ett garage i Karlskoga. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En berusad man i 50-årsåldern skulle hämnas på en person genom att slå sönder dennes bil. Det slutade med att han löpte amok med en hammare och slog sönder åtta bilar i garaget i Karlskoga, skriver .

Det var i juni 2018 som mannen gick lös på bilarna och fångades av en övervakningsfilm. Ett vittne såg mannen gå runt okontaktbar mumlandes med hammaren i handen.

Annons

Han har bekräftat att det är han som syns på övervakningsfilmen men sagt att han varken kan erkänna eller förneka gärningen på grund av berusning.

Mannen döms till villkorlig dom och dagsböter. Han döms dessutom för en rad andra brott, som hemfridsbrott, ringa stöld, grov olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Han ska betala 92 800 kronor till elva målsäganden.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons