Annons

Man körde elsparkcykel – hittades död i kanal

Olycka • Publicerad 3 augusti 2022
Polisen misstänker att drunkningsolyckan i Hofors egentligen var en trafikolycka med elsparkcykel. Arkivbild.
Polisen misstänker att drunkningsolyckan i Hofors egentligen var en trafikolycka med elsparkcykel. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En död man i 60-årsåldern hittades i kanalen i Hofors under lördagsmorgonen. Händelsen utreddes först som en drunkningsolycka, men nu misstänker polisen att det i stället rör sig om en trafikolycka, rapporterar Gefle Dagblad.

– Som vi befarar så kom personen på elsparkcykel och hamnade i ån på något sätt. Vi utreder det som en olyckshändelse, en trafikolycka med elsparkcykel, säger polisens presstalesperson Mikael Hedström till tidningen.

Annons

Det var förbipasserande som hittade mannen och larmade polis och räddningstjänst. Mannen var avliden när polisen kom till platsen.

De senaste fem åren har minst fyra dödsolyckor med minst en inblandad elsparkcykel skett i Sverige. Tre enligt Transportstyrelsens senaste statistik från november 2021 plus ytterligare en person som avled efter att ha kört omkull med en elsparkcykel i Nässjö under våren 2022.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons