Annons

Man ihjälskjuten på trottoaren i Borås

En man i 25-årsåldern har blivit ihjälskjuten på en trottoar i centrala Borås och en bil lämnade platsen i hög fart.
Mordoffret var känt av polisen sedan tidigare.
Brott • Publicerad 3 november 2020
En man har blivit skjuten på en trottoar vid högskolan i Borås.
En man har blivit skjuten på en trottoar vid högskolan i Borås.Foto: Johan Valkonen/TT

Många människor tycks ha befunnit sig vid platsen, vid Borås högskola, när skotten avlossades vid klockan 18. Enligt Borås Tidnings uppgifter avlossades först fyra snabba skott och sedan omkring ytterligare tre.

När ambulans kom till platsen inleddes hjärt- och lungräddning på den skjutne, varpå han fördes till sjukhus.

Annons

– Där konstaterades han avliden, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson som dock inte vill berätta på vilket vis mannen var känd av polisen sedan tidigare.

I den polisinsats som tog vid deltog många patruller, hundförare och helikopter. Ingen misstänkt har gripits.

Området runt mordplatsen har spärrats av för polisens arbete. De har fått många beskrivningar av bilen och det finns många att tala med.

– Det finns ju en hel del vittnen som hört av sig, som sett olika delar av det här. De håller vi på och hör en efter en, säger Peter Adlersson.

Mordplatsen ligger mitt i studenttäta kvarter i de norra delarna av Borås innerstad.

– Vi finns kvar på platsen och det finns säkert en tanke med det när det gäller att skapa trygghet, eller om folk har frågor. Det var tidigt, så det var en del folk i rörelse och man är glad att inga ytterligare personer skadades, säger Adlersson.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons