Annons

Man hittad död efter flottolycka i Norrbotten

Olyckor • Publicerad 9 juni 2019
Dykare från polisen hittade under söndagen en man drunknad i Sammakkosjön i Gällivare. Arkivbild
Dykare från polisen hittade under söndagen en man drunknad i Sammakkosjön i Gällivare. ArkivbildFoto: Anders Wiklund/TT

En man i 45-årsåldern har hittats död sedan en flotte vält i Sammakkosjön i Gällivare på lördagen. Efter att sökandet efter mannen med bland annat båt och helikopter inte gett något resultat sattes dykare från sjöpolisen in på söndagen.

– Mellan 16 och 17 har man hittat den sakande som drunknad ungefär på platsen där det hänt, säger Patrik Ström, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Norrbotten.

Annons

Mannens kamrat, även han i 45-årsåldern, hamnade också i vattnet, men lyckades ta sig upp oskadd. Enligt polisen har omständigheterna varit speciella med mycket varmt väder samtidigt som vattnet fortfarande är kallt.

– Kroppen blir ganska snabbt utslagen när det är så kallt i vattnet, säger Patrik Ström.

Polisen utgår från att det rör sig om en olycka, men en förundersökning pågår och en rättsmedicinsk undersökning kommer att genomföras.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons