Annons

Man häktad för Helsingborgsdåd

Brott • Publicerad 3 juni 2019
Polisens kriminaltekniker i centrala Helsingborg efter att en kvinna i 60-årsåldern skadats allvarligt i ett knivdåd. Arkivbild.
Polisens kriminaltekniker i centrala Helsingborg efter att en kvinna i 60-årsåldern skadats allvarligt i ett knivdåd. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den man som misstänks ligga bakom knivdådet mot en kvinna i Helsingborg i mitten av maj månad har häktats. Kvinnan, som är i 60-årsåldern, angreps på en trottoar i centrala delen av staden och fick skador som betecknades som livshotande.

Efter dådet sattes judiska församlingens lokaler under polisbevakning, då offret tillhör församlingen. Men enligt polisen finns det ingenting som tyder på att det rör sig om ett hatbrott.

Den misstänkte mannen, 29 år, anhölls inledningsvis i sin frånvaro misstänkt för mordförsök men greps dagen därpå i Danmark. Han har enligt åklagaren tidigare dömts för andra brott, både i närtid och längre tillbaka.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons