Annons

Man häktad för 34 år gammalt mord

En 73-årig man har häktats misstänkt för ett 34 år gammalt mord i Göteborg.
Brott • Publicerad 22 september 2023
En man har häktats misstänkt för ett mord som skedde 1989. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Mordet skedde i december 1989, då en 29-årig kvinna hittades död i Delsjöområdet. Kvinnans kropp hade spår av massivt trubbigt våld och polisen misstänkte att någon slagit ihjäl henne. Det fanns inga vittnen till händelsen, som aldrig klarades upp.

2019 tog sig polisens kalla fall-grupp an ärendet på nytt, och i början av veckan greps en 73-årig man. Han hade redan tidigare figurerat i utredningen, men då inte delgetts brott.

Annons

På fredagsförmiddagen häktades mannen på sannolika skäl misstänkt för mord, rapporterar Dagens Nyheter.

Åklagare Mats Ihlbom bekräftar att det är dna-spår som knutit den misstänkta mannen till utredningen. Samtidigt konstaterar han att det är speciellt att utreda ett så gammalt brott.

– Det finns saker vi inte kan göra, till exempel digital spårning och övervakningsfilmer. Utan vi får inrikta oss väldigt mycket på förhör i både den misstänkte och målsägandens närhet för att se om det är någon som kan bringa klarhet. Det blir old school, hardcore polisarbete, säger Mats Ihlbom till DN.

73-åringen nekar till brott.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons