Annons

Man gripen efter insatsstyrkans tillslag

En man har gripits misstänkt för grovt narkotikabrott och grovt penningtvättsbrott efter att polisens nationella insatsstyrka slagit till mot en adress i centrala Stockholm under torsdagsnatten.
Brott • Publicerad 9 juni 2023
Polisens nationella insatsstyrka gjorde ett tillslag på Hornsgatan i centrala Stockholm under natten till fredag.
Polisens nationella insatsstyrka gjorde ett tillslag på Hornsgatan i centrala Stockholm under natten till fredag.Foto: Henrik Montgomery/TT

– Vi har gjort en husrannsakan i en bostad och en person blev frihetsberövad i samband med insatsen, säger Eva Wintzell, kammaråklagare vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet.

Razzia genomfördes vid en adress på Hornsgatan på Södermalm vid halv tvåtiden och med hjälp av bland annat en stegbil och uppsågat fönster tog sig styrkan in i en lägenhet där mannen sedan kunde gripas.

Annons

– Vilka metoder som använts kan jag inte gå in på, men det gjordes på det här sättet för att kunna säkra bevisning på ett tillfredsställande sätt.

Misstänker organiserad brottslighet

En förundersökning om grovt narkotikabrott och grovt penningtvättsbrott har inletts och polisen har hållit ett inledande förhör med mannen.

– När man blir frihetsberövad hålls ett inledande förhör där man delges misstanke och personen nekar till de anklagelserna. De förhören brukar inte vara mer än så, utan vi kommer hålla ett nytt förhör i dag eller imorgon med hans advokat närvarande, säger Eva Wintzel.

Polisen misstänker att det mannen ägnat sig åt är en del av organiserad brottslighet, men vill inte gå in närmare på varför man jobbar utifrån den misstanken.

– Det här är omgärdat av förundersökningssekretess så det är inget vi kommer berätta om.

Säpo vill inte kommentera

Även på polisen är man förtegen.

– Jag har fått besked om att vi inte kan gå ut med mer detaljer i ärendet för att arbetet måste ha sin gång, säger Sofia Hellqvist vid polisens nationella mediecenter.

Säkerhetspolisen känner till insatsen, men vill inte kommentera om det är ett ärende som rör deras verksamhet.

TT har sökt mannens advokat som i ett sms skriver att försvaret i nuläget inte har några kommentarer att ge.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons