Annons

Man greps för fotografering av skyddsobjekt

Brott • Publicerad 13 februari 2020
En skylt vid ett skyddsobjekt utanför Kristianstad. Bilden har ingen koppling till händelsen i artikeln. Arkivbild.
En skylt vid ett skyddsobjekt utanför Kristianstad. Bilden har ingen koppling till händelsen i artikeln. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 35-årsåldern har gripits för att han fotograferat ett skyddsobjekt på Östermalm i Stockholm med sin mobiltelefon, enligt polisen. Mannen, som är utländsk medborgare, greps vid 11-tiden på torsdagsförmiddagen och misstänks för brott mot skyddslagen.

– Skyddsvakter har observerat det här och sedan tillkallat oss, säger polisens presstalesperson Eva Nilsson.

Annons

Polisen vill inte svara på vilket skyddsobjekt som mannen fotograferade, eller vilket medborgarskap han har.

– Man får inte fotografera, det finns anslag som upplyser om det. Sedan är det vissa personer som inte är svenska medborgare och inte vet vad det innebär. Det här händer lite nu och då, vi har många skyddsobjekt inne i stan, det kan vara okunskap, säger Nilsson.

Mannen är tagen till polisstation för förhör. En person som var tillsammans med honom har förhörts på platsen, men är inte misstänkt för brott.

Säkerhetspolisen är inte inkopplad, enligt Johanna Aschan på myndighetens presstjänst.

– Vi känner till det, men det är polisens ärende, säger hon.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons