Annons

Män gömde vapen – döms till tre års fängelse

Brott • Publicerad 8 maj 2021
Två män döms till fängelse för grovt vapenbrott efter att polisen hittat flera vapen i en bostad i Kristianstad. Arkivbild.
Två män döms till fängelse för grovt vapenbrott efter att polisen hittat flera vapen i en bostad i Kristianstad. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Två män döms till tre års fängelse för grovt vapenbrott efter att polisen hittat bland annat en automatkarbin i en bostad utanför Kristianstad, rapporterar Kristianstadsbladet.

Det var i januari som polisen genomförde en husrannsakan efter misstankar om att det skedde drogförsäljning omkring den aktuella bostaden.

Annons

I lägenheten och tillhörande utrymmen hittades flera vapen, bland annat en automatkarbin av typen kalasjnikov och en pistol. Till dessa fanns tillhörande magasin och kulpatroner. En undersökning har visat att vapnen är välfungerande.

De nu dömda männen, som är i 35- och 40-årsåldern, befann sig i lägenheten då tillslaget gjordes.

Den äldre mannen nekar till brott med förklaringen att han inte kände till att vapnen var tillståndspliktiga. Den yngre, vars dna hittats på ett av vapnen, har medgett att han har förvarat dem. Han har även erkänt att han tillsammans med den andre mannen har provskjutit en pistol.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons