Annons

Man gick mot polis med kniv – sköts

En man i 25-årsåldern har skjutits av polis i Tullinge, söder om Stockholm.
Brott • Publicerad 2 februari 2023
När mannen inte ville släppa sin kniv avlossade polisen sitt tjänstevapen mot honom. Arkivbild.
När mannen inte ville släppa sin kniv avlossade polisen sitt tjänstevapen mot honom. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Under morgonen larmades polisen till en bostad i Tullinge. En man hade bråkat med anhöriga i en bostad. Han var beväpnad med en kniv och hade enligt polisens uppgifter misshandlat en kvinna och en yngre person. När polisen kommer till brottsplatsen går mannen mot patrullen med sin kniv.

– När vi befinner oss utomhus, ber vi honom släppa kniven. Eftersom att han inte hörsammar det här, avlossar vi tjänstevapen mot honom, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen region Stockholm.

Annons

Det är oklart hur många skott som avlossats och polisen är förtegen kring var på kroppen mannen träffades. Efter att mannen skjutits blir han gripen.

– Mannen förs till sjukhus med icke livshotande skador. Den yngre personen är lindrigt skadad och kvinnan har skador som inte är livshotande men kräver sjukhusvård, säger Mats Eriksson.

– Mannen är frihetsberövad. Han kommer säkert bli misstänkt för brott, men det är oklart i nuläget för vad.

Polisen kommer även utreda sitt agerande med anledning att de avlossat tjänstevapen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons