Annons

Man erkänner: Dödade kvinna innan brand

Olycka • Publicerad 4 juni 2021
En man häktas för att ha mördat en kvinna och tänt eld på en lägenhet. Arkivbild av Sundsvalls tingsrätt.
En man häktas för att ha mördat en kvinna och tänt eld på en lägenhet. Arkivbild av Sundsvalls tingsrätt.Foto: Fredrik Sandberg/TT

En man i 25-årsåldern erkänner att han dödade en kvinna som hittades i en brinnande lägenhet i Sundsvall i tisdags. Han har berättat i förhör att hon var hans sambo.

– Han har erkänt att han har bragt henne om livet och att han tänt eld på deras lägenhet, säger åklagare Jens Göransson till Sundsvalls Tidning.

Annons

Räddningstjänsten hittade den döda kvinnan vid släckning av lägenheten på tisdagseftermiddagen. Branden misstänktes snabbt vara anlagd.

Den misstänkte har häktats efter sitt erkännande, anklagad för mord och mordbrand. I ett nästa steg kommer han att genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Det som misstänks vara mordvapnet kommer också att undersökas.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons