Annons

Man döms – försökte köra på polis

Brott • Publicerad 13 juli 2021
En 44-årig man döms till fängelse för att bland annat ha försökt köra på en polis. Arkivbild.
En 44-årig man döms till fängelse för att bland annat ha försökt köra på en polis. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 44-årig man döms till fängelse i ett år och fyra månader för försök till grov misshandel, rapporterar SVT Nyheter Västmanland.

Den 2 juli åtalades mannen för att ha försökt köra på en polis vid en hastighetskontroll i Fagersta i början av sommaren.

Annons

I stället för att stanna vid kontrollen körde föraren i hög hastighet rakt mot en polis som fick kasta sig ur vägen, enligt poliser som befann sig vid platsen.

Därefter följde en 14 minuter lång biljakt i och runt Fagersta.

Till slut krockade bilen, först med en annan personbil och sedan in i ett träd. Två män färdades i bilen, båda var oskadda och kunde gripas direkt. Även personen i den påkörda bilen klarade sig undan skador.

Föraren döms också för olovligt brukande, grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Han har erkänt vissa brott, men nekar till att ha kört bilen då den nästan rammade polisen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons