Annons

Man döms för mord i Mölndal

En man i 40-årsåldern dömdes på onsdagen för mordet på en tio år äldre man i Mölndal förra året. Enligt tingsrätten led mannen av en allvarlig psykisk störning och döms därför till rättspsykiatrisk vård.
Brott • Publicerad 2 augusti 2023
Den misstänkte mannen häktades i juli förra året – nu har han dömts. Arkivbild.
Den misstänkte mannen häktades i juli förra året – nu har han dömts. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Göteborgs tingsrätt beskriver mordet som ett hänsynslöst och utdraget förlopp vars straffvärde motsvarar livstids fängelse.

Men på grund av den rättspsykiatriska undersökningen, som konstaterade att mannen led av en allvarlig psykisk störning vid tillfället för dådet och vid tillfället för undersökningen, döms mannen till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Annons

Dådet inträffade förra sommaren då den nu dömde mannen var på besök i Göteborgsområdet och – till synes – av en slump träffade en man i 50-årsåldern i en galleria. De båda tros där ha börjat prata och bytte därefter nummer med varandra.

Dagen därpå hittades den äldre mannen död i ett grönområde i Mölndal. Han ska då varit i klädd en skinnjacka, med neddragna byxor och en trasig kassetbandspelare över huvudet. En scen som enligt åklagaren kan ha varit arrangerad för att efterlikna punkrockaren GG Allins begravning.

De båda männen ska ha delat ett gemensamt intresse för den kontroversielle Allin som dog 1993.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons