Annons

Man död i svävartävling

Olyckor • Publicerad 2 september 2022
En tävlingsolycka med svävare krävde ett liv i Huddinge på fredagen. Arkivbild.
En tävlingsolycka med svävare krävde ett liv i Huddinge på fredagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 40-årsåldern har omkommit efter att blivit påkörd i tävling med svävare på en sjö i Huddinge söder om Stockholm, enligt polisen.

– På något sätt hamnade han i vattnet och blev påkörd av en annan svävare, säger presstalesperson Daniel Wikdahl på polisregion Stockholm till TT.

Annons

Omedelbara livräddande åtgärder sattes in men dödsfallet var ett faktum.

En förundersökning om vårdslöshet i sjötrafik och vållande till annans död är inledd för att utreda om något brott har begåtts. Två svävare är beslagtagna och ska genomgå teknisk undersökning.

Många personer blev vittnen till olyckan på fredagseftermiddagen. Huddinge kommun har aktiverat sin posom-grupp (för psykiskt och socialt omhändertagande).

– Det skedde inför publik och flera filmade. Utredarna har tagit del av ett stort filmmaterial i utredningen, säger Daniel Wikdahl.

Ingen var på kvällen delgiven misstanke om brott.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons